FENA Novost: Seminar za mlade iz 37 bh. općina sutra u Sarajevu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-08 11:13:33

Seminar za mlade iz 37 bh. općina sutra u Sarajevu

SARAJEVO, 8. decembra (FENA) – Seminar za srednjoškolce pod nazivom “Mladi u bh društvu” bit će održan Sarajevu od 9. do 11. decembra, u organizaciji Youth for Peace.

Seminaru će prisustvovati 70 sredonjoškolaca iz 37 općina Bosne i Hercegovine. Mladi će imati priliku učiti i razgovarati o temama koje opterećuju bh. društvo, mogućnost upoznati svoje vršnjake iz raznih dijelova BiH, te skupa s njima postati dio mreže aktivnih pojedinaca civilnog društva sposobnih činiti promjene u BiH.

Seminar koji Youth for Peace nudi mladima u BiH je usmjeren ka mapiranju sličnosti i različitosti, pronalasku vrijednosti koje su svima zajedničke, te razgovore o onim temama koje nas diferenciraju. Mladi se educiraju kako komunicirati uvažavajući druge i njihove potrebe, različita perspektiva često može pomoći u boljem razumijevanju drugoga, saopćeno je iz Youth for Peacea.

Youth for Peace je organizacija osnovana i vođena od mladih ljudi, koji su svoje iskustvo stekli dugogodišnjim djelovanjem u nevladinom sektoru radeći s mladima. Članovi dolaze iz različitih nacionalnih i religijskih skupina. 

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2hjnCRu