FENA Novost: Sastanak ministarskog vijeća OSCE-a, Kerry i Lavrov razgovarali o Aleppu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-08 11:30:17

Sastanak ministarskog vijeća OSCE-a, Kerry i Lavrov razgovarali o Aleppu

HAMBURG, 8. decembra (FENA) – Ministarsko vijeće Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi (OSCE) okupilo se u četvrtak u Hamburgu na svom 23. godišnjem sastanku kako bi raspravljalo o sigurnosnim problemima kao što su sukobi u Ukrajini i Siriji.

Ministarsko vijeće, koje čine ministri vanjskih poslova država OSCE, centralno je tijelo za donošenje odluka i za upravljanje tom organizacijom.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i njegov američki kolega John Kerry uoči sastanka su raspravljali o naporima na uvođenju primirja u sirijskom gradu Aleppu, saopćio je američki State Department.

Šefovi diplomatija dvije vodeće svjetske sile raspravljali su na bilateralnom sastanku u Hamburgu o “trenutnim multilateralnim naporima na prekidu neprijateljstava u Aleppu” i o isporuci humanitarne pomoći.

Lavrov i Kerry učestvuju na sastanku Ministarskog vijeća OSCE-a u Hamburgu.

– Razmijenili smo neke ideje po  tom pitanju (situaciji u Aleppu). Namjeravamo se ponovo sastati ujutru da vidimo gdje smo stigli – izjavio je Kerry novinarima nakon sastanka u srijedu navečer, prenosi “Russia today” .

Lavrov nije davao izjave.

(FENA) B.D.

http://ift.tt/2gF8o56