FENA Novost: Ambasadorica Kine posjetila Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-08 13:22:16

Ambasadorica Kine posjetila Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

SARAJEVO, 8. decembra (FENA) – Ambasadorica Narodne Republike Kine u BiH Chen Bo  posjetila je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH gdje se sastala s direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim zamjenicima Milom Jurićem i Urošom Penom.

Direktor Vilić upoznao je ambasadoricu o rezultatima aktivnosti realizovanih uz podršku Ambasade Kine a koje se odnose na jačanje kapaciteta Direkcije. Konstatovao je da je saradnja s Ambasadom Kine u oblasti sigurnosti na izuzetno visokom novou, te posebno izdvojio međunarodnu policijsku saradnju koja je ostvarena kroz organizaciju seminara i studijskih posjeta za policijske službenike Direkcije u Kini.

Zahvalio je za dosadašnju pomoć i podršku koju je Ambasada Kine pružila Direkciji u jačanju njenih kapaciteta, te u duhu dosadašnje saradnje uručio ambasadorici Zahvalnicu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Ambasadorica Bo zahvalila je na profesionalnoj saradnji Direkcije, te istakla da je Direkcija kroz proteklu uspješnu saradnju prepoznata kao pouzdan partner.  Također je naglasila da će Ambasada Kine u BiH nastaviti pružati podršku u izgradnji i jačanju kapaciteta sigurnosnog sektora u BiH, što je od obostranog interesa, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2gZfynH