FENA Novost: Vijeće ministara BiH sutra o platama i naknadama

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-07 15:41:26

Vijeće ministara BiH sutra o platama i naknadama

SARAJEVO, 7. decembra (FENA) – Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine kojeg je pripremilo Ministarstvo finansija i trezora naći će se pred ministrima Vijeća ministara na sjednici koja je zakazana za sutra, 8. decembra.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je i razmatranje Izvještaja o izvršenju budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH za devet mjeseci 2016. godine, najavljeno je danas iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Ministri bi svoj stav sutra trebali dati i na dva nacrta ugovora o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj od kojih se jedan tiče nastavka Projekta Koridora Vc 2, a drugi Luke Brčko.

Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o finansiranju (Bolnice RS/B) između BiH i Evropske investicijske banke također je jedna od tačaka dnevnog reda sutrašnje sjednice.

Pred ministrima je i Prijedlog odluke o osnivanju Komisije za koordinaciju pitanja mladih, a trebali bi biti upoznati i s kršenjem ustavnog prava Bošnjaka na slobodno korištenje i upotrebu bosanskog jezika u Republici Srpskoj.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2gTL9HE