FENA Novost: Okrugli sto o zapošljavanju visokoobrazovanih osoba s invaliditetom

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-07 07:36:27

Okrugli sto o zapošljavanju visokoobrazovanih osoba s invaliditetom

SARAJEVO, 7. decembra (FENA) – Univerzitet u Sarajevu u saradnji s Profil Management Consultingom iz Sarajeva, jednim od partnera u projektu, organizira danas u Sarajevu okrugli sto o zapošljavanju visokoobrazovanih osoba s invaliditetom.

Okrugli sto će biti održan u okviru EU projekta „Tranzicija studenata s invaliditetom od visokog obrazovanja do tržišta rada u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori“ (Trans2Work).

Ciljevi susreta su: predstavljanje projekta poslodavcima, akademskom osoblju, studentima, predstavnicima nevladinog sektora i medijima, razmjena iskustava i mišljenja o potrebi i mogućnostima povezivanja visokoškolskog obrazovanja i tržišta rada, povezivanje institucija visokog obrazovanja s radnim okruženjem koje je prilagođeno osobama s invaliditetom, te senzibilizacija poslodavaca za razumijevanje potreba osoba s invaliditetom radi kreiranja i ponude odgovarajućih radnih mjesta.

Univerzitet u Sarajevu je jedan od 22 partnera uključena u realizaciju projekta ERASMUS+ „Tranzicija studenata s invaliditetom od visokog obrazovanja do tržišta rada u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori“.

Cilj Projekta jeste poboljšati kvalitet i relevantnost procesa tranzicije od školovanja do zaposlenja visokoobrazovanih studenata s invaliditetom u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, najavljeno je iz Služba za odnose s javnošću Univerziteta u Sarajevu. 

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2hfrpyX