FENA Novost: Šiljegović primio u nastupnu posjetu vojnog atašea Ruske Federacije u BiH

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-06 15:48:53

Šiljegović primio u nastupnu posjetu vojnog atašea Ruske Federacije u BiH

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) – Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović primio je danas u nastupnu posjetu vojnog atašea Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, brigadira Ilyu Skrebneva.

Šiljegović je gosta iz Rusije upoznao o načinima primjene zakonske regulative kojom je institucionaliziran sistem zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda vojnih lica i kadeta u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine (OSBiH), kao i sa najčešćim primjerima i oblastima kršenja osnovnih ljudskih prava uniformisanih lica u OSBiH.

Brigadir Skrebnev ocijenio je da se bosanskohercegovački model zaštite ljudskih prava i sloboda vojnih lica i kadeta u OSBiH pokazao funkcionalnim, te dao podršku dosadašnjem radu Ureda parlamentarnog viojnog povjerenika. Brigadir Skrebnev afirmativno se osvrnuo i na dosadašnji angažman profesionalnih vojnih lica na terenu, te ocijenio da su se pripadnici OSBiH dokazali kao izuzetno sposobni kadrovi u izvršavanju svakodnevnih zadataka.

Sagovornici su se složili o tome da postoji visok stepen operativnosti vojnih lica i kadeta u OSBiH, što je rezultiralo značajnim uspjesima pripadnika OSBiH u pružanju pomoći civilnom stanovništvu, kao i u misijama zaštite mira u svijetu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2g6nKhP