FENA Novost: Predstavnički dom Parlamenta FBiH utvrdio dinamiku narednih zasjedanja

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-06 14:34:53

Predstavnički dom Parlamenta FBiH utvrdio dinamiku narednih zasjedanja

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) – Kolegij Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na današnjoj sjednici dogovorio je dinamiku zasjedanja do kraja godine.

– Za naredni utorak i srijedu Predstavnički dom zakazao je dvije sjednice radi razmatranja prijedloga zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, dobrovoljnim penzijskim fondovima, osiguranju, te o predloženim izmjenama Zakona o doprinosima, Zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u FBiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u periodu od 2009. do 2015. godine, Zakona o istraživanju i eksploataciji nafte i plina u FBiH, Zakona o lizingu i dopuni Zakona o visini stope zatezne kamate – potvrdio je Feni šef Kluba SDA Ismet Osmanović.

U nacrtu su dva zakona, Zakon o stečaju i Zakon o sigurnosti i zaštiti na radu, kao i izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini i Zakon o investicijskim fondovima.

Poslanici će se izjašnjavati o prihvatanju zaduženja Federacije za projekte, koji su namijenjeni modernizaciji cesta u Federaciji i obnovi nakon poplava, te o odluci o utvrđivanju Programa statističkih istraživanja od interesa za FBiH za period 2017 – 2020 godine i davanju saglasnosti na obračun sredstava u zdravstvu u FBiH za 2015. godinu.

– Poseban kolegij bit će održan prije sjednica koje su planirane za 20. i 21. decembar – kazao je Feni šef Kluba poslanika predvođenih HDZ-om BiH Jozo Bagarić.  

Na tim sjednicama, izjavio je za Fenu šef Kluba SBB-a Nasir Beganović, trebao bi biti razmatran federalni budžet za narednu godinu.

(FENA) M.L.

http://ift.tt/2hdLCp7