FENA Novost: U BiH sutra malo do umjereno oblačno i =?utf-8?Q?sun=C4=8Dano?=

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-05 13:46:51

U BiH sutra malo do umjereno oblačno i sunčano

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) – U Bosni i Hercegovini sutra će očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutro će biti sa mrazom i maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Tokom dana nešto više oblačnosti očekuje se u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a krajem dana i u sjevernim dijelovima.

Vjetar u Bosni bit će slab do umjeren, sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura kretat će od -4 do 1, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu od 10 do 15 stupnjeva.

U Sarajevu u jutranjim satima moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 6 stupnjeva.

U BiH danas je bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. U sjeverozapadnim područjima, uz nešto više oblačnosti, registrovana je i slaba kiša.

Temperature zraka u 13 sati: Gradačac -2 stupnja, Bjelašnica -1, Srebrenica 2, Banja Luka, Bihać, Bijeljina i Doboj 3, Bugojno, Goražde, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Zvornik 4, Drvar i Sokolac 5, Ivan-sedlo, Tuzla i Zenica 6, Livno 8, Mostar i Stolac 12, Neum i Trebinje 14 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D.V.

http://ift.tt/2gYpDSh