Dino Merlin

Dino Merlin oduševio prepunu zagrebačku Arenu (fotogalerija)

Muzika BiH Show Time

Popularni sarajevski kantautor Dino Merlin subotnjim koncertom u zagrebačkoj Areni ponovno je dokazao zašto slovi za jednu od najvećih regionalnih pop zvijezda.

U rasprodanoj dvorani, u kojoj se skupilo više od 20.000 posjetitelja, priredio je spektakl koji će se dugo pamtiti, a njegovi vjerni obožavatelji uglas su ga pratili od prve do zadnje pjesme, nagrađujući ga gromoglasnim ovacijama i skandiranjem njegova imena, a pjevač im je uzvratio čak s nekoliko biseva.

“Doživjeti ovakav prijem kod publike, moj je veliki blagoslov. Ko ne bi poželio ovakvu noć? Zahvalan sam mojoj publici koja zna što želi. Oni su urednici svojih života, sami određuju koga će slušati i gdje će ići potrošiti svoje vrijeme. Nakon 30 godina karijere i dalje sam iskreno dirnut”,  izjavio je Dino poslije koncerta.

Bila je to kruna njegove aktuelne turneje “Hotel Nacional” koja traje već tri godine i i odličan uvod za veliku sarajevsku noć, doček Nove godine na Trgu BiH, na kojem se očekuje senzacionalnih stotinjak hiljada ljudi.