FENA Novost: U Bijeljini konferencija o liderstvu u biznisu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-04 14:02:45

U Bijeljini konferencija o liderstvu u biznisu

SARAJEVO, 4. decembra (FENA) – Pod sloganom ‘Teško je, ali idemo korak po korak’, Ured specijalnog predstavnika EU u BiH održat će sutra u Bijeljini treću u nizu konferenciju o liderstvu u biznisu kako bi se unaprijedio kvalitet diskusije i aktivnosti vezane za socio-ekonomske reforme u Bosni i Hercegovini.

Konferencije će se fokusirati na uspješne priče u poslovnom sektoru BiH i istovremeno razmatrati kako socio-ekonomsko okruženje utiče na poslovne prilike, rast kompanija i ekonomski razvoj. Očekuje se da će predstavnici poslovne zajednice, lokalnih vlasti, NVO, akademske zajednice također diskutovati izazove i prilike lokalnog poslovnog okruženja u kontekstu približavanja evropskom tržištu.

Konferencije su održane u Tuzli i Mostaru, a nakon bijeljinske slijede Bihać, Banja Luka i Sarajevo.

Pored predstavljanja informacija o poziciji lokalnih tržišta u ovim regijama, konferencije će se baviti pitanjima važnim za približavanje BiH Evropskoj uniji.

Eminentni stručnjaci iz BiH i regije govoriće o kompanijama koje uspješno posluju ili izvoze na tržište Evropske unije, izazovima sa kojima se susreću i odgovorit će na pitanja o organizacijskim kapacitetima koji su potrebni preduzećima i vladama u pristupu tržištu EU, te o tome kako EU fondovi podstiču ekonomski razvoj u njihovim zemljama.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2h1ScuK