FENA Novost: Predstavnici studentskih radijskih postaja okupili se u Mostaru

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-02 14:04:22

Predstavnici studentskih radijskih postaja okupili se u Mostaru

MOSTAR, 2. prosinca (FENA) – Trinaesti seminar “Hear.me”, na kojem su se okupili predstavnici studentskih radijskih postaja iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Podgorice, Ljubljane i Mostara, otvoren je u petak na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

U fokusu mostarskog skupa bit će formiranje zajedničke online platforme preko koje će studenske radijske postaje iz regije razmjenjivati svoje sadržaje.

– Nadam se da će ovaj seminar pomoći studentima u razmjeni ideja te da će potaknuti na stvaranje zajednička online platforme koja će poboljšati standard radijskih programa – kazao je u izjavi za novinare pročelnik studija novinarstva na mostarskom Filozofskom fakultetu Ilija Musa.

Okupljanje studentskih radijskih postaja “Hear.me” održava se dva puta godišnje, a ovo je prvi put da je Mostar domaćin.

– Pored razmjene iskustava i ideja, ovom prilikom obilježit ćemo i prvi rođendan mostarskog studentskog radija “Treći”. Moram reći i to da naš radio više nije najmlađi, radio Kampus iz Splita preuzeo je tu titulu – kazala je glavna urednica “Trećeg” Maja Ereš.

Prvog dana seminara pomoćnica direktora za emitiranje Regulatorne agencije za komunikaciju Helena Mandić govorila je o regulaciji radijskog emitiranja u Bosni i Hercegovini.

(FENA) R.G.

http://ift.tt/2fSPUwU