FENA Novost: Potpisan Ugovor o izgradnji objekta ambulante i mjesne zajednice Hrasno brdo

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-02 15:01:32

Potpisan Ugovor o izgradnji objekta ambulante i mjesne zajednice Hrasno brdo

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) – Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor firme Unigradnja d.d. Sarajevo Mustafa Duraković u petak su potpisali Ugovor o izvođenju radova na izgradnji objekta ambulante i mjesne zajednice Hrasno brdo u ulici Varaždinska.

Radovi će se izvoditi na površini od oko 950 m². U suterenu će biti prostorije ambulante, a na drugom dijelu mjesna zajednica i komercijalni sadržaji.

– Nakon okončanja građevinskih radova, slijedi vanjsko uređenje, te opremanje prostorija ambulante i mjesne zajednice, jedine od 18 mjesnih zajednica u Novom Sarajevu koja nema svoje prostorije na svom mjesnom području – naveo je načelnik Koldžo.

Podrškom resornog ministarstva osigurat će se nadzor nad izvođenjem radova od Zavoda za izgradnju KS

Ambulanta će biti organizirana u suterenu i u prizemlju, a sadržavat će laboratoriju, ljekarsku ordinaciju i intervencije, stomatološku ordinaciju, te sobu za rad s pacijentima.

U drugom dijelu objekta je mjesna zajednica i komercijalni sadržaji, projektirana je pošta i apoteka s pomoćnim prostorom, ali se ovi prostori mogu prilagoditi i drugoj namjeni.

Vrijednost građevinskih radova je oko 1. 400.000 KM, a rok za izvođenje je 280 kalendarskih dana, odnosno do kraja iduće godine.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su, između ostalih, ministrica zdravstva KS Zilha Ademaj, predstavnici MZ „Hrasno brdo“, i zahvalili načelniku i Općinskom vijeću što su prepoznali važnost uspostave prostorija porodične medicine u okviru ovog općinskog objekta, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2h2g3hW