FENA Novost: Održan štrajk radnika zaposlenih u zdravstvu Kantonalne bolnice Zenica

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-02 15:16:48

Održan štrajk radnika zaposlenih u zdravstvu Kantonalne bolnice Zenica

ZENICA, 2.decembra (FENA) – U organizaciji Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu JU Kantonalna bolnica Zenica održan je još jedan štrajk upozorenja na kojem su zaposlenici, kao i na prvom štrajku, iskazali svoje nezadovoljstvo zbog uvjeta u kojima rade.

Polusatnim štrajkom, tokom pauze u okviru radnog vremena, radnici su istakli da žele bolje uvjete za rad, sigurnost za pacijente, kontinuiranu nabavu, ispravne aparate i zidove, manje liste čekanja, kao i pristojna primanja, jer sa sadašnjim nisu zadovoljni niti oni, niti članovi sindikata ljekara i stomatologa.

“Naš osnovni zahtjev su bolji uvjeti rada, dok su naši lični zahtjevi na zadnjem mjestu, i napominjemo da nećemo odustati od zahtjeva za bolje radne uvjete”, kazao je diplomirani medicinski tehničar, Fahrudin Heco.

Ono što je posebno indikativno da zbog uvjeta rada i slabih ličnih primanja zaposlenici napuštaju posao u Kantonalnoj bolnici Zenica, a tokom današnjeg štrajka radnika zaposlenih u zdravstvu Kantonalne bolnice Zenica rečeno je da su u posljednjih petanest dana četir radnika dali otkaze.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2gOb6ZB