FENA Novost: Eksperti zemalja CEI prezentirali rezultate o održivom razvoju

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-02 16:00:15

Eksperti zemalja CEI prezentirali rezultate o održivom razvoju

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) – Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine bilo je domaćin Sastanka eksperata zemalja Centralno evropske inicijative (CEI) koji je održan u okviru predsjedavanja Bosne i Hercegovine ovom regionalnom inicijativom. Sastanak je održan na temu “Dostignuća razvojne milenijumske agende (MDG) – naučene lekcije i najbolje prakse, planovi za agendu održivog razvoja u regiji CEI”.

Uvodne govore su održali nacionalni koordinator BiH za CEI Miloš Prica, koji je predsjedavao sastankom, rezidentna predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) za BiH Sezin Sinanoglu i predstavnik regionalnog ureda UNDP-a za Evropu i Savez nezavisnih država (CIS) Ben Slay. Oni su pozdravili nedavno usvajanje Rezolucije između UN-a i CEI-i o međusobnoj saradnji.

U svojim prezentacijama eksperti su se osvrnuli na ostvarene rezultate o održivom razvoju, prezentirajući svoje pojedinačne nacionalne izvještaje za protekli period te naglasili šta je potrebno dalje raditi da bi se u potpunosti ispunili zacrtani ciljevi iz milenijumske agende.

Također, istakli su da je jako bitno održati zajednički pristup i međusobnu saradnju zemalja regije, kako bi te ciljeve mogli što bolje i kvalitetnije realizovati, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) D.J.

http://ift.tt/2gI899U