FENA Novost: ‘Verbum’ objavio knjigu ‘Draga djeco!’ pape Franje

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-01 18:00:57

‘Verbum’ objavio knjigu ‘Draga djeco!’ pape Franje

SPLIT, 1. prosinca (FENA/Hina) – Knjiga “Draga djeco!” u izdanju nakladničke kuće “Verbum”, u kojoj papa Franjo odgovara na pitanja djece iz svih krajeva svijeta, predstavljena je u četvrtak u Splitu.

 “U ovoj svojoj prvoj knjizi za djecu papa Franjo osobno odgovara na 30 pitanja koja su mu postavila djeca iz cijelog svijeta”, rekao je glavni urednik “Verbuma” Petar Balta. Po njegovim riječima, ta knjiga otkriva kako “mala djeca imaju velika pitanja”, neka su od njih duhovita, neka ozbiljna, a neka dirljiva.

 “Ovdje su među ostalima i pitanja poput onog zašto više nema toliko čuda, što je Bog radio prije nego što je stvorio svijet, ako nas Bog toliko voli, zašto nije porazio vraga, imaju li i zločesti ljudi anđele čuvare, mogu li nas naši dragi koji su umrli vidjeti iz raja, hoće li i nekatolici ići u raj i tako dalje”,  rekao je Balta.

 Papa na ta i mnoga druga pitanja sadržana u knjizi odgovara vrlo iskreno, jednostavnim i intimnim riječima, poput oca puna ljubavi, povjeravajući najmanjima svoja razmišljanja o životu i vjeri. Kroz tu stvarnu prepisku između pape Franje i djece otkriva se ono najiskrenije za čim svako ljudsko srce teži – potraga za istinom i odgovorima na neka od temeljnih ljudskih pitanja, rekao je Balta.

 Rukom pisana dječja pisma s priloženim crtežima su lijevo, na parnim stranicama knjige, zajedno s hrvatskim prijevodima pisama te fotografijom mališana – pošiljatelja, a Papini odgovori su desno, na neparnim stranicama knjige.

(FENA) C.K.

http://ift.tt/2gct97W