FENA Novost: Udruga ‘Osmijeh’: Težak položaj osoba s invaliditetom u SBŽ-u

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-01 15:45:46

Udruga ‘Osmijeh’: Težak položaj osoba s invaliditetom u SBŽ-u

NOVI TRAVNIK, 1. prosinca (FENA) – Osobe s invaliditetom u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) suočavaju se s brojnim problemima, a najteža situacija je u školstvu i u zdravstvu, upozorila je Udruga za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju “Osmijeh” iz Novog Travnika.

– Već godinama upozoravamo na težak položaj osoba s invaliditetom. Od skupih llijekova i neadekvatnih uvjeta liječenja, do nemogućnosti dobijanja asistenata u nastavi – istaknuo je predsjednik Udruge “Osmijeh” Luka Ilinković.

 Kako je kazao, s ciljem pomoći pokrenuta je humanitarna manifestacija, kojoj su se odazvali učenici gotovo svih škola iz Novog Travnika, koji su izdvojili jednu KM za ulaznicu. 

Ilinković je istaknuo da je prikupljeno oko 1.000 KM, naglašavajići kako će taj novac dobro doći članovima Udruge “Osmijeh”.

I Melisa Begović, majka dvoje djece sa cerebralnom paralizom, kaže da se djeca sa invaliditetom u SBŽ-u, kao i njihovi roditelji, suočavaju s brojnim problemima.

– Pomoć kroz invalidnine je minimalna, a potrebe moje djece su mnogo veće. Tu su skupa ortopedska pomagala, invalidska kolica, posebne cipele i sve drugo što se djeci mora osigurati“, kazala je Begović novinarima.

(FENA) G.P.

http://ift.tt/2gYNVMi