FENA Novost: U BiH sutra sunčano, poslijepodne naoblačenje sa sjevera

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-01 13:34:14

U BiH sutra sunčano, poslijepodne naoblačenje sa sjevera

SARAJEVO, 1. decembra (FENA) – U Hercegovini će sutra biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni će biti sunčanije prijepodne, a u drugoj polovini dana doći će do povećanja oblačnosti sa sjevera.

Vjetar u Hercegovini bit će slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Bosni će prijepodne puhati slab vjetar zapadnog i jugozapadnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever i sjeverozapad, uglavnom umjerene jačine.

Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima u sjeveroistočnm područjima se očekuje i jak vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 1, na jugu zemlje od 0 do 4 stepena. Najviša dnevna većinom između 5 i 11 stepeni.

U Sarajevu će sutra biti pretežno sunčano prijepodne. U drugoj polovini dana doći će do povećanja oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka oko -2, a najviša dnevna temperatura zraka oko 6 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slabe padavine su registrovane na istoku i sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Goražde 3, Bugojno, Ivan-sedlo, Jajce i Sarajevo 4, Prijedor, Sokolac, Srebrenica i Zvornik 6, Drvar, Gradačac, Livno i Sanski Most 7, Bihać, Bijeljina, Doboj, Tuzla i Zenica 8, Banja Luka 10, Mostar i Neum 11 i Trebinje 12, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2gbcH8d