FENA Novost: BIHAMK – Upozorenje vozačima na moguću poledicu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-01 17:09:39

BIHAMK – Upozorenje vozačima na moguću poledicu

SARAJEVO, 1. decembra (FENA) – U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz umjeren promet vozila.

Tokom noći, zbog pada temperature, poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.Skreće se pažnja i na učestale sitnije odrone  pa se savjetuje opreznija vožnja. Vozači se podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno na putevima u BiH. 

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-16 Banja Luka-Jajce,M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralni putevi M-17 u Bosanskom Šamcu, M-5 u Bihaću i M-6.1 prolaz kroz Mostar. 

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja zbog radova na području Hrvatske saobraća se usporeno, uz povremeno duža zadržavanja, pa se preporučuje korištenje drugih graničnih prelaza. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D.V.

http://ift.tt/2gZ3a87