FENA Novost: Nezakonito prodao nekretnine preduzeća „Šipad Grmeč“ u Beogradu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-30 09:58:04

Nezakonito prodao nekretnine preduzeća „Šipad Grmeč“ u Beogradu

BANJA LUKA, 30.novembra (FENA) – Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) podnijela je Okružnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj protiv S.M., direktora preduzeća „Šipad Grmeč“ d.o.o. Srpski Drvar-Potoci.

Prijavljeni se sumnjiči da je 20.februara 2006.godine u Beogradu, kao direktor preduzeća „Šipad Grmeč“ d.o.o. Srpski Drvar-Potoci, u namjeri da istom preduzeću pribavi protivpravnu imovinsku korist, s osobom V.G. iz Beograda, bez saglasnosti Vlade Republike Srpske, zaključio kupoprodajni ugovor, kojim je preduzeće „Šipad Grmeč“ d.o.o. Srpski Drvar-Potoci, prodalo kupcu V.G. nekretnine u Beogradu za 150.000 eura.

Na taj način je preduzeću „Šipad Grmeč“ d.o.o. Srpski Drvar-Potoci pribavljena znatna imovinska korist, saopćeno je danas iz MUPRS-a.

S.M. se tereti da je postupio protivno odredbama člana 15. i 18. Zakona o početnom bilansu stanja u postupku privatizacije državnog kapitala u preduzećima u RS-u te počinio krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi.

(FENA) E.F.

http://ift.tt/2fBWbSi