FENA Novost: Đonlagić: Podržat ćemo prijedlog izmjena zakona o sigurnosti saobraćaja

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-30 12:29:21

Đonlagić: Podržat ćemo prijedlog izmjena zakona o sigurnosti saobraćaja

SARAJEVO, 30.novembra (FENA) – Predsjedavajući Kluba poslanika SBBBiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirsad Đonlagić izjavio je u pauzi zasjedanja Doma da je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH dobar, da daje potpunu osnovu da bude prihvatljiv.

Dodao je da ne treba imati iluzija da će bilo koji zakonski tekst, pa ni ovaj, riješiti sve probleme „jer i prethodni zakonski akti su davali mogućnost da se mnogo toga riješi“.

– Imamo primjera da neki duguju i po 48 hiljada KM. Mislim da ovaj zakonski akt predstavlja određeno poboljšanje i to treba podržati – kazao je Đonlagić.

Na novinarsko pitanje ko bi trebao imati prednost u saobraćaju, vozilo pod pratnjom ili vozila hitne pomoći, odgovorio je da bi bilo logično da „prednost imaju vozila koja rješavaju ljudski život“.

– Vozila hitne pomoći bi trebala imati prednost u odnosu one koji, recimo, žure na posao – smatra Đonlagić.

Upitan u vezi s Prijedlogom zakona o izmjeni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, koji će se također danas naći pred poslanicima, kazao je da će ga podržati.

– Mislimo da je zakonski tekst taj koji ovu problematiku rješava na kvalitetniji način. Mislim da je i to zaista oblast u kojoj ima prostora da se realiziraju neka poboljšanja i mi ćemo to podržati – najavio je Đonlagić.

Poslanici će danas razmatrati i Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2017. godinu, a Đonlagić kaže da će ga poslanici SBBBiH podržati.

– Iako imamo možda neke prijedloge da bi se pojedini segmenti ovoga budžeta trebali poboljšati, ali u principu ćemo podržati ovaj prijedlog budžeta – naveo je on.  

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2gFgtKp