FENA Novost: Brčko: Podignute optužnice zbog napada na sudske policajce

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-30 14:07:17

Brčko: Podignute optužnice zbog napada na sudske policajce

BRČKO, 30. studenoga (FENA) – Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Envera i Sadete Dervišević, tereteći ih oboje za napad na službenike Sudske policije Brčko distrikta i sprečavanje suca Osnovnog suda u ovom gradu da izvrši službene radnje na njihovom zemljištu.

Optuženima se stavlja na teret da su prije dva mjeseca u mjestu Ulović, nedaleko od Brčkog, tijekom izlaska na teren radi uređenja međe prema zemljišnim parcelama koje oni koriste, psovali i ozbiljno prijetili sucu i njegovim asistentima, ne dozvoljavajući im pristup zemljištu.

Derviševići su nakon upućivanja brojnih psovki i prijetnji timu za očevid, pripadnicima Sudske policije pri njihovoj intervenciji nanijeli i tjelesne ozljede, na taj način spriječivši i ometajući nesmetano obavljanje planiranog očevida, priopćeno je iz brčanskog Tužiteljstva.

“Tužiteljstvo Distrikta podiglo je optužnicu protiv Envera (43) i Sadete Dervišević (54) tereteći ih oboje za kaznena djela protiv javnog reda i pravnog prometa. Sudskim potvrđivanjem ove tužiteljske odluke potvrđena je osnovana sumnja da su oni kao suizvršitelji počinili kaznena djela napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti i sprječavanja službene osobe u obavljanju službene radnje u pokušaju”, stoji u priopćenju iz brčanskog Tužiteljstva.

(FENA) R.G.

http://ift.tt/2fCPKye