FENA Novost: U BiH sutra umjereno oblačno i prohladno

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-29 13:38:51

U BiH sutra umjereno oblačno i prohladno

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) – U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Jutro će biti s mrazom i maglom u kotlinskim djelovima, i uglavnom u cijeloj BiH prohladno. Tokom dana doći će do postupnog povećanja oblačnosti.

Vjetar u Bosni bit će slab do umjeren zapadnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura, koja će tokom dana oslabiti. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu od -3 do 3, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 7 do 12 stepeni.  

U Sarajevu je sutra u jutarnjim satima moguća niska oblačnost. Tokom dana bit će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko -4, a najviša dnevna oko 2 stepena.

U Bosni je danas bilo oblačno vrijeme. U višim područjima registrovan je i slab snijeg. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -14 stepeni, Goražde i Ivan-sedlo -5, Sokolac -4, Sarajevo -2, Srebrenica -1, Bugojno, Drvar, Jajce, Livno, Tuzla i Zenica 0, Bihać, Gradačac i Sanski Most 1, Bijeljina, Prijedor i Zvornik 2, Banja Luka i Doboj 3, Trebinje 5, Mostar i Stolac 6 i Neum 8, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L.A.

http://ift.tt/2gsfdqT