FENA Novost: PSBiH – Održana sjednica Komisije za vanjske poslove

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-29 14:11:24

PSBiH – Održana sjednica Komisije za vanjske poslove

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) – Komisija za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na svojoj sjednici dala je pozitivno mišljenje i predložila Domu davanje saglasnosti za ratifikaciju     Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u oblasti zaštite okoliša i održivog razvoja. 

Također, Komisija je dala pozitivno mišljenje i predložila Domu davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Gruzije o međunarodnom drumskom prevozu, Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Evropske unije o učešću Bosne i Hercegovine u programu Unije „Konkurentnost preduzeća i malih i srednjih preduzeća (COSME) (2014-2020)“,  Protokola o strateškoj procjeni životne sredine uz Konvenciju o procjeni uticaja na životnu sredinu preko državnih granica i Ugovora o zajmu (Projekat vodovod Visoko) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Zbog neprisustva izvjestioca iz resornog ministarstva, odgođeno je izjašnjavanje o davanju mišljenja o saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o operativnoj i strateškoj saradnji između Bosne i Hercegovine i Kancelarije Evropske policije.

K znanju su primljeni izvještaji i materijali koji su pristigli Komisiji i to: izvještaj sa sastanka Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice, Sarajevo, 13. oktobra 2016. godine, te izvještaj sa 4. Konferencije parlamentaraca Dunavske regije, Brčko, 1. i 2. septembra 2016., saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2fMwa0X