FENA Novost: Podrška Općine Centar projektu Udruženja Pokret majke enklave Srebrenice i Žepe

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-29 16:12:44

Podrška Općine Centar projektu Udruženja Pokret majke enklave Srebrenice i Žepe

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) – Udruženje „Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa“ pokrenulo je projekt “Pomoć socijalno ugroženoj djeci” čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 4.500 KM.

Svrha navedenog projekta jeste pružiti pomoć djeci bez jednog ili oba roditelja, slabijeg imovnog stanja, saopćeno je iz Općine Centar.

U okviru navedenog projekta Udruženje “Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa” želi pomoći djeci u obrazovanju i drugim potrebnim stvarima koje su neophodne za lakše preživljavanje, te pomoć u vidu jednokratnih novčanih pomoći.

– Učesnici projekta su 20 djece bez jednog ili oba roditelja, djeca demobilisanih boraca i socijalno ugroženih s područja općine Centar, a planirano je između ostalog, provjeriti već postojeći spisak djece kojima je potrebna pomoć, posjetiti porodice i utvrditi da li djeca kojima je potreba pomoć idu u školu, te koja im je vrsta pomoći potrebna – navodi se u saopćenju.

Udruženje „Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa“ je nevladina organizacija koja okuplja preživjele, te članove porodica ubijenih i nestalih 1995. godine tokom pada zaštićenih zona Srebrenice i Žepe.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2gsOKtz