FENA Novost: Aganović zatražio dodatnih 2,8 miliona KM u budžetu FBiH za RVI paraplegičare

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-29 14:01:40

Aganović zatražio dodatnih 2,8 miliona KM u budžetu FBiH za RVI paraplegičare

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) – Predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije Bosne i Hercegovine Mujo Aganović obratio se danas poslanicima Predstavničkog doma Federalnog parlamenta s prijedlogom da Vlada i Parlament osiguraju u idućoj budžetskoj godini za 519 pripadnika ove kategorije boraca dodatnih 2,8 miliona KM zbog njihovih dodatnih potreba za tuđom njegom i pomoći.

Iz odgovora Aganoviću dopremijerke i ujedno ministrice finansija Jelke Milićević prozilazi da se u Vladi često raspravlja o boračkoj problematici, ali da trenutno nema zakonskog osnova za bilo kakvo dodatno izdvajanje, kao i da je u pripremi više zakona iz te oblasti.

Aganović se obratio parlamentarcima tokom vanredne sjednice Predstavničkog doma, na kojoj je odobren Vladin prijedlog rebalansa ovogodišnjeg federalnog budžeta.

Budući da je Parlament FBiH pokazao dosad razumijevanje za kategoriju koju on zastupa, Aganović je najavio dodjelu priznanja Saveza RVI paraplegičara institucijama oba parlamentarna doma. 

(FENA) E.F.

http://ift.tt/2gRxSjw