FENA Novost: Zajednički lov i druženje lovaca iz Vogošće i Kreševa

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-28 09:32:55

Zajednički lov i druženje lovaca iz Vogošće i Kreševa

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) – Lovačko društvo „Lane“ iz Vogošće proteklog vikenda je organiziralo druženje i zajednički lov sa članovima Lovačkog društva „Tetrijeb“ iz Kreševa.

Rezultat zajedničkog lova je ulov divljeg vepra teškog oko 130 kg na lokalitetu Hanići, ispod vogošćanskog naselja Tihovići.

Po riječima predsjednika Sekcije Tihovići LD „Lane“  Šemsudina Šehića  područje na kojem djeluje navedeno lovačko društvo bogato je  divljim svinjama, srnećom divljači, zečevima, a u zadnje vrijeme pojavljuju se i medvjedi u sve većem broju.

Šehić je stoga u izjavi Feni naglasio da iz Lovačkog društva pozivaju planinare i sve izletnike na to područje na dodatni oprez.

Također dodaje da sve aktivnosti lovačkog društva organiziraju prema lovačkim propisima u vrijeme lovne sezone, te nastoje  uz aktivnosti svih članova društva da se sprečava svaka vrsta krivolova.

Nakon zajedničkog lova, članovi lovačkih društava iz Vogošće i Kreševa upriličili su druženje članova dvaju lovačkih društava u planinarskom domu na Motku uz bogatu lovačku trpezu, a kojem su se pridružili  planinari i izletnici koji su za vikend u potrazi za čistim zrakom boravili na tom području.

(FENA) E.F.

http://ift.tt/2fHuoyc