FENA Novost: Utvrđene izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta TK za 2016.

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-28 12:51:04

Utvrđene izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta TK za 2016.

TUZLA, 28. novembra (FENA) – Vlada Tuzlanskog kantona je na danas održanoj vanrednoj sjednici utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju budžeta TK za 2016. godinu.

Izmjene i dopune Zakona utvrđene su s ciljem osiguranja finansijskih sredstava, neophodnih za pribavljanje dokumentacije potrebne za rekonstrukciju zgrade Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva, a time i nastavak realizacije projekta izgradnje nove zgrade Općinskog suda u Tuzli.

-Kako bi se neophodna sredstva obezbijedila u što kraćem roku, te spriječilo povlačenje sredstava od evropskih investitora, izmjene i dopune Zakona upućene su Skupštini Tuzlanskog kantona za razmatranje po hitnom postupku – saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

Također, Vlada Tuzlanskog kantona je prihvatila Mišljenje Kantonalnog ministarstva finansija na tekst radne verzije zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u Federaciji Bosne i Hercegovine i zadužila Ministarstvo da Mišljenje dostavi Federalnom ministarstvu finansija.

(FENA) L.A.

http://ift.tt/2frWijm