FENA Novost: Supruge ambasadora na službi u BiH prodavale karte za Diplomatski zimski bazar

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-28 12:28:06

Supruge ambasadora na službi u BiH prodavale karte za Diplomatski zimski bazar

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) – Ispred BBI centra danas je počela prodaja karata za Diplomatski zimski bazar, koji će biti održan 3. decembra u dvorani “Mirza Delibašić” – KSC Skenderija.

Karte za Diplomatski zimski bazar danas su prodavale supruge ambasadora sa službom u BiH, koje su među organizatorima ovogodišnjeg bazara.

Na trgu su bile supruga britanskog ambasadora u BiH Caroline Ferguson, supruga holandskog ambasadora Marietta Kraak te supruga zamjenika šefa misije u  američkoj ambasadi u Sarajevu Sandra Horowitz.

 – Zadovoljsto nam je reći da je ovo najveći bazar do sada, već imamo 40 stranih izlagača, koji učestvuju sa 60 prodavača. Također, ove godine ćemo djeci pružiti više zabave – kazala je Ferguson.

Istakla je da svaka marka koja bude potrošena na bazaru, otići će u humanitarne organizacije koje podržavaju djecu u stanju socijalne potrebe.

Marietta Kraak naglašava da će sva sredstva prikupljena realizacijom ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara biti namijenjena za pomoć četiri organizacije koje pomažu djecu s posebnim potrebama, djecu bez roditeljskog staranja i djecu čije su porodice u stanju socijalne potrebe.

Naglašava da su vrlo zadovoljne prošlogodišnjim Bazarom i nadaju se da će ove godine biti još uspješnije.

Kako je rečeno, Diplomatski zimski bazar, najveći je humanitarni događaj godine, spaja internacionalnu i lokalnu poslovnu zajednicu, kako bi građanima i posjetiocima Sarajeva omogućili da na jednom mjestu probaju hranu iz cijelog svijeta i kupe neobične poklone i predmete.

Cijena karte je pet konvertibilnih maraka, a ulaz za djecu mlađu od deset godina je besplatan.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2gBmSDP