FENA Novost: Promocija novog romana Mire Gavrana u Širokom Brijegu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-28 14:13:19

Promocija novog romana Mire Gavrana u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG, 28. studenoga (FENA) – Novi roman Mire Gavrana “Nekoliko ptica i jedno nebo”, nadahnut događajima iz vremena velike gladi u Hercegovini tijekom Prvoga svjetskog rata, bit će predstavljen 1. prosinca u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu, s početkom u 19:30 sati.

O romanu će pored autora govoriti fra Ante Marić, a dijelove romana interpretirat će dramaturg Dragan Komadina.

“Sretan sam što se tim romanom povezuje Hercegovina i Slavonija, i što sam fra Didaka Buntića prikazao ne samo kao povijesni, nego i kao književni lik”, rekao je Miro Gavran.

Dodao je kako je, kada je počeo više čitati o fra Didaku Buntiću vidio kako je “on naš Schindler i da ima nešto kao Mojsije iz biblijskih vremena”.

Miro Gavran godinama drži titulu najprevođenijeg suvremenog hrvatskog pisca. Djela su mu prevedena na 38 jezika, a knjige su mu tiskane u više od 150 izdanja u Hrvatskoj i inozemstvu. 

Jedini je živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen, izvan zemlje rođenja, na kojem se igraju isključivo predstave nastale prema njegovim tekstovima. Riječ je o Gavranfestu koji se od 2003. održava u Slovačkoj.

(FENA) R.G.

http://ift.tt/2gBCNCm