FENA Novost: MVPBiH- Predstavnici Ambasade BiH na Međunarodnom humanitarnom bazaru u =?utf-8?Q?Var=C5=A1avi?=

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-28 12:01:12

MVPBiH- Predstavnici Ambasade BiH na Međunarodnom humanitarnom bazaru u Varšavi

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) – Predstavnici Ambasade Bosne i Hercegovine u Varšavi učestvovali su na 9. međunarodnom humanitarnom bazaru koji je jučer održan u hotelu “Marriott” u Varšavi.

Bazar je tradicionalno organiziralo Udruženje supružnika šefova misija u Poljskoj (SHOM). Na ovoj humanitarnoj manifestaciji učestvovali su predstavnici iz više od 50 država, a posjetilo ju je nekoliko hiljada građana među kojima su bili i predstavnici uglednih ovdašnjih kompanija i distributera koji su pokazali interes za proizvode iz Bosne i Hercegovine.

Učešće Ambasade Bosne i Hercegovine u Varšavi su  sa svojim proizvodima pomogle kompanije “Nektar” iz Banje Luke, “Klas” iz Sarajeva i “Vispak” iz Visokog. Značajnu podršku našoj ambasadi pružili su počasni konzul BiH u Poljskoj Jacek Günther Ślaski, “Zepter International” sa sjedištem u Varšavi, te Područna privredna komora Banja Luka. Tokom Međunarodnog bazara na štandu naše ambasade volontirale su učenice međunarodne srednje škole Meridian iz Varšave.

Bazar i štandove posjetila je i supruga predsjednika Republike Poljske Agata Kornhauser –  Duda, koja je bila počasni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije.

Cjelokupan prihod prikupljen prodajom proizvoda bit će doniran humanitarnim organizacijama u Poljskoj, prije svega organizacijama koje pružaju podršku djeci, ženama i starijim osobama, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2fDTWcr