Zagrebačka indie pop grupa Svemir

Zagrebačka policija prekinula rock koncert

Muzika - regija Show Time

Zagrebački indie-pop bend Svemir prije pola godine je, kao samizdat, objavio svoj novi album “Male laži“, a njegovu ozbiljnu koncertnu prezentaciju dugo jee pripremala i konačno zakazana za petak u zagrebačkom klubu KSET.

Međutim, usred koncerta u klub je upala specijalna policija i prekinula događaj. O tom događaju na svom Facebook profilu pjevačica grupe Zvonka Obajdin je napisala: “Ful sam tužna zbog načina kako je završila sinoćnja promocija. pripremali smo se, osmišljavali set listu, zvali goste. očekivala sam da će biti super, a ne da će mi u pola svirke uletjeti hrpa policije, i to krim i interventne, sa sve onim kornjačama i tim pizdarijama, kao da smo otprilike teroristička jedinica a ne bend. poslagivali su ljude uz zid, prepipavali, nisu dali da se ode na faking WC… ono, isplašili su naše prijatelje, naše roditelje… ne kužim…”

Kako je objavljeno u informativnom programu Televizije N1, policijska racija u suradnji s poreznom inspekcijom provedena je u još nekoliko lokala po Zagrebu.

Svemir je formiran 2011., a sadašnju postavu čine Zvonka Obajdin, San Mikulec, Aleksandra Dokmanović i Matko Boršić. Debitantski album “Svemir” izdali su 2012. preko Bandcampa, a “Male laži” je njihovo treće izdanje.

Osim zanimljivog korištenja poezije Tina Ujevića i Vjekoslava Majera, stihove za pjesme Svemira piše uglavnom Zvonka Obajdin, a na albumu gostuju violinistica Ivana Žabkar, Ivan Ščapec i Dimitrij Popović (Vlasta Popić, Seine).

Kako je izgledala koncertna promocija do prekida možete pogledati u videu koji je objavio bend.