FENA Novost: Stonoteniserke BiH uvjerene u plasman na EP

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-24 13:39:11

Stonoteniserke BiH uvjerene u plasman na EP

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) – Ženska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine ovog vikenda je domaćin kvalifikacijskog turnira za evropsko prvenstvo, koje se 2017. održava u Luksemburgu.

Najbolje bh. stonoteniserke u Ilijašu će ugostiti selekcije Izraela, Irske i Škotske.

Reprezentativke BiH već neko vrijeme se pripremaju za ove kvalifikacije a selektorka Nada Marković ističe da su igračice spremne da izbore plasman na EP. Za to će im biti potrebno osvajanje jednog od prva dva mjesta.

– Trenutno se pripremamo za ove kvalifikacije i očekujemo plasman na EP. Ne očekuje nas lak zadatak, sve ekipe su kvalitetne, ali sam optimist s obzirom na kvalitet naše reprezentacije. Kada su u pitanju protivničke ekipe, mislim da Izrael odskače po kvalitetu jer imaju jednu igračicu koja je dobro plasirana na evropskoj rang listi. No, mi također imamo Eminu Hadžiahmetović koja je na evropskoj listi i vjerujem da će ona pobijediti svoje mečeve a da će je i ostale reprezentativke pratiti dobrim igrama – kazala je selektoka na pres-konferenciji.

Kapitenka ekipe Emina Hadžiahmetović također je optimist uoči ovog meča.

– Očekujem da ćemo ostvariti plasman na EP. Mislim da smo spremne i vjerujem da možemo osvojiti prvo mjesto. Mlada smo, ali i kvalitetna ekipa i uvjerena sam da će BiH igrati 2017. na EP-u u Luksemburgu – kazala je Hadžiahmetović.

Njen optimizam dijele i ostale bh. reprezentativke, Ivona Baškarad te Sanja Miloica i Snežana Marković koji prvi put nastupaju u seniorskoj reprezentaciji.

Pozvale su navijače da u subotu dođu u dvoranu u Ilijašu i podrže ih u nastojanju da izbore učešće na smotri najboljih evropskih reprezentacija.

Dvije najbolje reprezentacije s ovog kvalifikacijskog turnira izborit će učešće na EP-u, a ujedno će igrati baraž s još dvije ekipe iz druge grupe za plasman u drugu diviziju evropskog stonog tenisa.

Prvi meč reprezentacija BiH igra u subotu od 10 sati protiv Irske. Isti dan od 17 sati sastaje se s Izraelom, a u posljednjem meču u nedjelju igra protiv Škotske.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2fb0Zhh