FENA Novost: Premijer Novalić čestitao Dan državnosti BiH

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-24 11:59:37

Premijer Novalić čestitao Dan državnosti BiH

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) – Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH.

-Svim Bosancima i Hercegovcima, u zemlji i svijetu, iskreno čestitam ovaj veliki praznik kojim obilježavamo dan kada je Bosna i Hercegovina potvrdila svoju državnost i viševijekovnu opstojnost. Ovaj dan je, ujedno, i prilika da se, uvažavajući tekovine prošlosti, okrenemo budućnosti u kojoj Bosna i Hecegovina treba da bude ekonomski i politički stabilna država. Da bismo to postigli, moramo biti odlučni i spremni da prihvatimo neminovne reforme i promjene koje one donose – poručio je Novalić u čestitki.

Ističe da je Vlada Federacije BiH, sa svoje strane, potpuno opredijeljena za provođenje Reformske agende, a što već daje pozitivne rezultate kroz rast svih pokazatelja kojima je cilj prevazilaženje ekonomskih i socijalnih teškoća.

-To nije ni lagan ni kratkotrajan zadatak, ali ga treba izvršiti bez imalo odlaganja. Naša dužnost je i da omogućimo da Bosna i Hercegovina što prije postane punopravna članica Evropske unije i NATO-a. Odlučnost svih da gradimo takvu Bosnu i Hercegovinu najbolji je način da izrazimo zahvalnost svima onima koji su je stvarali i očuvali – kaže se u čestitiki premijera Novalića, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) L.A.

http://ift.tt/2fIsWsT