FENA Novost: Goražde – Projekt ‘Škola budućnosti’ implementiran i u BPK

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-24 19:42:51

Goražde – Projekt ‘Škola budućnosti’ implementiran i u BPK

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) – Elektronska učionica koja će doprinijeti podizanju stepena odgojno-obrazovnog rada i poboljšati rezultate rada učenika bit će uređena i u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde u okviru Projekta ”Škola budućnosti”.

Projekt su podržali Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a, kompanija Microsoft BiH i COMTRADE distribution.

Aktivnosti su predstavljene u Osnovnoj školi ”Husein ef. Đozo”, a pojašnjeno je da projekt elektronske učionice podrazumijeva opremanje učionice tabletima te uvođenje internet konekcije da bi se nesmetano mogle koristiti aplikacije i servisi u ”oblaku”, kao što je Office 365.

Naglašeno je da će na taj način biti stvoreni preduvjeti za uključivanje učenika iz BiH u još jednu globalnu obrazovnu inicijativu pomoću koje će moći usvajati znanja, uz upotrebu modernih tehnologija.

Projekat je prije dvije godine pokrenut u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo, a od početka ove godine je realiziran i u odabranim školama Zeničko-dobojskog kantona.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2fWo0ns