FENA Novost: Predstavljena knjiga Mire Radalja ‘Knjiga i nakladništvo u odnosima s javnošću”

Desk FENA

[EMAIL TITLE]

 

2016-11-22 16:35:22

Predstavljena knjiga Mire Radalja ‘Knjiga i nakladništvo u odnosima s javnošću’

MOSTAR, 22. studenoga (FENA) – Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru predstavljena je knjiga autora doc. dr. Mire Radalja “Knjiga i nakladništvo u odnosima s javnošću” Hrvatske sveučilišne naklade Zagreb, priopćeno je u utorak s tog fakulteta.

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. Zoran Tomić istaknuo je tom prigodom važnost knjige u suvremenim odnosima s javnošću.

– Profesor Miro Radalj u ovoj knjizi je objasnio oblike i vrste javnosti, razine javnosti, potom definicije ciljne javnosti, dionika te stakeholdere. Iščitavajući ove pojmove doktor Radalj ne ulazi u sofisticiranu podjelu ovih pojmova nego ih izjednačava, što je dobar pristup jer je knjiga namijenjena i studentima i praktičarima – rekao je Tomić.

Prof. dr. Božo Goluža naglasio je važnost knjige koja, po njegovim riječima, nije predmet kao svi ostali nego prenosi misli neke osobe u tiskanom obliku.

– Svaka je knjiga barem dio čovjekova bitka, a svaki je čovjek jedna knjiga koja se ispisuje kroz određeno vrijeme. Te su knjige vrlo različite, ali sve su vrijedne poštovanja jer su dio velike knjižnice koja se zove čovječanstvo – kazao je Goluža.

Autor knjige zahvalio je svima na dolasku i onima koji su sudjelovali u stvaranju i izdavanju knjige, a posebnu zahvalnost uputio je dekanu Filozofskog fakulteta, kao i samom fakultetu.

– Iako držim da je predstavljanje knjige forma koja je u odumiranju i zbog zastarjelosti te forme ponekad više šteti nego li koristi  samom naslovu. O tome sam nešto pisao u ovoj knjizi, ali unatoč tome odlučili smo predstaviti ovu knjigu ovdje na Filozofskom fakultetu radi simboličke geste i zahvale ovoj instituciji – poručio je Radalj.

 

 

 

(FENA) I.B.