FENA Novost: Liga prvaka – Real u osmini finala, 12 golova u Dortmundu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-22 22:42:49

Liga prvaka – Real u osmini finala, 12 golova u Dortmundu

SARAJEVO, 22. novembra (FENA) – Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u osminu finala Lige prvaka.

Aktuelni prvaci Evrope su u petom kolu na gostovanju u Lisabonu pobijedili Sporting sa 2:1. 

Real je poveo u 29. minuti golom Rafaela Varanea, a izjednačio je Adrien Silva u 80. minuti iz penala. Pobjedu Realu donio je Karim Benzema u 87. minuti, čime je ostavio španski tim u igri za prvo mjesto u grupi.  

Naime, Real u posljednjem kolu dočekuje Borussiju Dormund koja je večeras u nevjerovatnoj utakmici na svom terenu pobijedila Legiju iz Varšave sa 8:4.

Gosti su poveli u 10. minuti golom Aleksandra Prijovića, a potom je uslijedio veliki preokret Borussije koja je za svega tri minute postigla tri gola. Shinji Kagawa je u 17. minuti izjednačio na 1:1, a minutu kasnije pogodio i za vodstvo Borussije. U 20. minuti Nuri Sahin je postigao treći gol za Borussiju, a nadu poljskom timu nakratko je vratio Prijović u 24. minuti svojim drugim golom.

No, samo pet minuta kasnije Ousmane Dembele je postigao pogodak za 4:2, a u 32. je Marco Reus povećao prednost ekipe iz Dormunda. Isti igrač je u 52. minuti postigao svoj drugi gol, a pet minuta kasnije Poljaci smanjuju na 6:3 golom Michala Kucharczyka. Felix Passlack je u 81. povisio na 7:3, a dvije minute kasnije na 7:4 smanjio Nemanja Nikolić. Konačan rezultat 8:4 u 90. minuti postavio je Reus svojim trećim golom.

Borussia kolo prije kraja grupne faze ima dva boda prednosti nad Realom, dok je Sporting treći i u posljednjem kolu pokušat će na gostovanju u Varšavi odbraniti dva boda prednosti nad Legijom te nastaviti takmičenje u Ligi Evrope.

(FENA) H.D.