FENA Novost: Košarka – Veterani Čelika na turniru u Beogradu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-22 14:38:27

Košarka – Veterani Čelika na turniru u Beogradu

ZENICA, 22. novembra (FENA) – Na 9. memorijalnom košarkaškom turniru za veterane “Dragiša Šarić”, koji se narednog vikenda igra u Beogradu, nastupiti će i veteranska ekipa OKK Čelika.

Zeničani će na ovom natjecanju nastupiti u dvije starosne kategorije “40 +” i “45 +”, a nadaju se da mogu ostvariti i dobar rezultat. U konkurenciji “40 +” zeničkim veteranima protivnici u grupi biti će ekipe “Pet bunara” iz Hrvatske, Galatasaraj iz Istanbula i veterani Tuzle. Konkurencija u kategoriji “45 +” je puno kvalitetnija sa ekipama iz Njemačke, Slovenije, Makedonije, Srbije, BiH, Crne Gore, Slovačke. Prvi protivnik Zeničanima je momčad Kočevja iz Slovenije, pobjednik će u drugom kolu igrati sa boljom ekipom u susretu Sarajevo – Ajdsaš L (Slovenija).

Selekcija “Čelik Veteran” ove godine je osvojila prvo mjesto na 28.veteranskom turniru “Old Stars Zagreb” u turnirskoj kategoriji “42 +”, a nastupom u Beogradu željeli bi da uspješno obilježe i 15 godina postojanja veteranske ekipe. Pripremajući se za turnir u Beogradu Čelik je u posljednja dva mjeseca pojačao trenažni proces i odigrao pripremnu utakmicu sa košarkaškim veteranima Busovače.

(FENA) H.D.