FENA Novost: Lukač: Uniforme policije RS-a lošeg kvaliteta i bit će zamijenjene

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-21 13:49:33

Lukač: Uniforme policije RS-a lošeg kvaliteta i bit će zamijenjene

BANJA LUKA, 21. novembra (FENA) – Uniforme koje koriste pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS), stare oko dvije godine, bit će zamijenjene, jer su lošeg kvaliteta, najavio je danas entitetski ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

– Ove godine ističe rok uniformi koje nosi policija i sljedeće moramo osigurati novu uniformu i trudit ćemo se da ona bude kvalitetnija – kazao je Lukač navodeći da  su ranije uniforme plaćene sedam miliona KM, te dodao da će biti vraćene šapke, umjesto sadašnjih policijskih kapa.

Od Vlade RS-a će kaže tražiti podršku za opremanje policije.

– Sve jedinice za podršku i specijalna jednica su opremljene novim kratkim naoružanjem – rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci ističući da je tim jedinicima neophodno novo efikasnije obučavanje.

Bit će uložena i materijalna sredstva za osposobljenje centra za obuku, a od Narodne skupštine RS-a tražit će saglasnost za kreditno zaduženje za te namjene od šest miliona KM.

I entitetski predsjednik Milorad Dodik je najavio da će naredne godine biti uložena znatna sredstva u opremanje i logističku podršku policije RS-a da bi mogla odgovoriti sigurnosnim izazovima, a sada je, tvrdi, jedna od najboljih policijskih agencija u regionu. 

(FENA) J.Č.