FENA Novost: Jusić u službenoj posjeti Kraljevini Norveškoj

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-21 13:38:35

Jusić u službenoj posjeti Kraljevini Norveškoj

SARAJEVO, 21. novembra (FENA) –  Zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić predvodi delegaciju MO i Oružanih snaga (OS) BiH koja od 21. do 23. novembra boravi u službenoj posjeti Ministarstvu odbrane Kraljevine Norveške.

Posjeta se realizira u skladu s Planom bilateralne odbrambene saradnje Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške za 2016. godinu.

Planom posjete, između ostalog, predviđeni su razgovori na nivou zamjenika ministara odbrane BiH i Kraljevine Norveške, posjeta Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Logističkom trening centru Oružanih snaga Kraljevine Norveške, te posjeta Ambasadi Bosne i Hercegovine u toj zemlji.  

Delegaciju Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške predvodi zamjenik ministra odbrane Øystein Bø, a pored Jusića, u delegaciji MO i OSBiH je i ambasador BiH u Norveškoj Emir Poljo, komandant Centra za obuku za mirovne operacije (PSOTC) brigadir Jasmin Čajić, te brigadir Emir Kliko i Violeta Kuljanin iz Ministarstva odbrane BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) J.Č.