FENA Novost: SDP Mostar:  Je li veličanje HR HB vraćanje u prošlost?

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-18 10:05:47

SDP Mostar:  Je li veličanje HR HB vraćanje u prošlost?

MOSTAR, 18. studenoga (FENA) – Predsjedništvo mostarskog Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar uputilo je priopćenje za javnost u kojemu se pita kome danas treba Hrvatska Republika Herceg-Bosna i je li slavljenje dana njezina osnivanja vraćanje u prošlost koja je, kako tvrde, bila bolna za mnoge građane Mostara.

“..što nam slavljenjem takvih tvorevina žele poručiti Dragan Čović i suradnici?  Je li to vizija države kakvu zagovara Dragan Čović?“, pitaju se u Gradskom odboru SDP, kao i za to jesu li za jučerašnje postavljanje zastava hrvatskog naroda u BiH na pojedinim mostarskim ulicama obaviještene odgovorne službe u Gradskoj upravi Mostara.

Predsjedništvo mostarskog Gradskog odbora SDP-a napominje kako ih posebno zabrinjava govor predsjednika Glavnog vijeća HNS-a BiH Bože Ljubića koji je, kako iz SDP-a navode, istaknuo da su ideje i koncepti koje je zastupala HR HB danas veoma aktualni.

„Očito je da Božo Ljubić nije raščistio sa prošlošću i da njegova inspiracija i danas leži u nečemu što je dovelo do rata na ovim područjima. Najoštrije osuđujemo ovakve poruke, koje zasigurno ne vode povratku povjerenja među građanima niti vode ka prevladavanju postojeće krize i brzom priključenju EU“, navodi se u priopćenju.

Predsjedništvo mostarskog Gradskog odbora SDP-a BiH smatra da „ovakva događanja, izazivaju i opravdanu sumnju da su se koalicijski partneri HDZ, SDA i SBB prešutno dogovorili o podjeli Mostara po ratnoj crti“.

 

(FENA) Z.N.