FENA Novost: Reisu-l-ulema primio direktora turske direkcije za obrazovanje Diyaneta

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-17 16:08:42

Reisu-l-ulema primio direktora turske direkcije za obrazovanje Diyaneta

SARAJEVO, 17. novembra (FENA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je u posjetu primio direktora Direkcije za obrazovanje Diyaneta Republike Turske Alija Erbaša i dekana Fakulteta islamskih nauka Univerziteta Bayezit Yildirim u Ankari Mehmeta Ünala, s kojima je razgovarao o saradnji Direkcije i Uprave za nauku i obrazovanje Rijaseta, posebno kada je riječ o medresama i islamskim fakultetima, i u tom smislu obostrano je pokazana velika otvorenost za saradnju.

Gosti iz Turske Ali Erbaš i Mehmet Ünal prisustvuju simpoziju o obrazovanju kadrova Islamske zajednice u BiH, gdje će u okviru jedne od sesija imati priliku da prezentiraju i svoja izlaganja.

Kako je istaknuto prilikom ovog susreta, strategija Islamske zajednice o visokom obrazovanju koja je 2014. godine usvojena za period ‎2014 – 2024 predstavlja važan korak ka boljoj budućnosti kada je riječ o kvalitetnom kadru te dobar pokazatelj da Islamska zajednica po ovom pitanju ide u korak s vremenom, javlja MINA.

(FENA) M.L.