FENA Novost: Ministarstvo pravosuđa poziva na preregistriranje udruga

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-16 15:55:03

Ministarstvo pravosuđa poziva na preregistriranje udruga

MOSTAR, 16. studenoga (FENA) – Ministarstvo pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) uputilo je poziv odgovornim osobama koje zastupaju i predstavljaju udruge, nevladine organizacije i humanitarne udruge i organizacije, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

 Poziv se odnosi na osobe koje su registrirane i upisane u Registar udruga Ministarstva od 1. 10. 1997. godine do 31. 12. 2008. godine, a koje nakon registriranja ili upisa posljednjih promjena u Registru, nisu prijavljivale promjene ovlaštenih osoba za zastupanje i predstavljanje, kao i članova tijela upravljanja, da najkasnije do 1. 12. 2016. godine sazovu i održe izvještajno-izbornu skupštinu i Ministarstvu podnesu zahtjev i sva potrebna dokumenta za upis promjena u Registar.

 Iz Ministarstva podsjećaju kako je na web stranici Vlade HNŽ-a, 26. kolovoza 2016. godine objavljen Javni poziv, kojim se pozivaju udruge koje se nalaze na preliminarnom popisu, da izvrše potrebne obveze, jer će u protivnom Ministarstvo, po službenoj dužnosti, pristupiti njihovu brisanju iz Registra, navodi se u priopćenju.

 

(FENA) I.B.