FENA Novost: Sastanak ministra Nenadića i predstavnika OSCE-a

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-15 09:31:24

Sastanak ministra Nenadića i predstavnika OSCE-a

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) – Ministar pravde i uprave Kantona Sarajevo Mario Nenadić održao je juče sastanak s predstavnicima OSCE-a, direktorom Odjela za ljudsku dimenziju Ferminom Cordobom i programskom službenicom Odsjeka za demokratski razvoj Sekcija za Sarajevo Samrom Ramić.

Ministar Nenadić je upoznao predstavnike OSCE-a o planiranim aktivnostima u vezi s implementacijom Povelje o lokalnoj samoupravi i odlukama Ustavnog suda FBiH, što treba da rezultira amandmanima na Ustav Kantona Sarajevo, donošenjem novog Zakona o lokalnoj samoupravi, Zakona o imovini Kantona Sarajevo i Zakona o pripadnosti javnih prihoda.

Također, informisao ih je o implementaciji Zakona o državnoj službi u Kantonu Sarajevo i najavio predstojeće aktivnosti, prije svega donošenje podzakonskih akata.

Najavljena je podrška OSCE-a Ministarstvu pravde i uprave u ovim i drugim aktivnostima, posebno Timu za borbu protiv korupcije, te Vladi i Ministarstvu u organiziranju sastanka sa predstavnicima općinske i gradske administracije u realizaciji pitanja iz zajedničke nadležnosti.

OSCE je najavio i svoje prisustvo na konsultacijskom sastanku koji će premijer KS Elmedin Konaković i ministar Nenadić održati krajem ove sedmice s predstavnicima političkih partija iz vlasti i opozicije po pitanju uređenja administracije u Kantonu Sarajevo, Gradu i općinama, saopćeno je iz Press službe KS-a.

(FENA) H.D.