FENA Novost: Mostarska promocija književnog časopisa ‘Život’

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-14 12:03:10

Mostarska promocija književnog časopisa ‘Život’

MOSTAR, 14. studenog (FENA) – Mostarska promocija novih brojeva časopisa “Život” bit će održana u utorak, 15. studenoga, u Ćorovića kući, s početkom u 19 sati.

Nove brojeve časopisa promovirat će Goran Karanović, Mirza Sarajkić i Naser Šečerović, priopćeno je iz Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva Prosvjeta.

U broju od kolovoza “Život” donosi blok posvećen nedavno preminulom Zilhadu Ključaninu, velikom bosanskohercegovačkom književniku, bivšem uredniku tog časopisa.

Naglasak je na tekućoj bh. književnoj produkciji, tako da je predstavljeno petnaestak domaćih pisaca iz oblasti proze, poezije i drame.

Uz stalne rubrike, kao što su “Aspekti govora” ili “Književnost i novi mediji”, u ovom broju se nastavlja s velikim brojem prikaza knjiga koje se kod nas objavljuju. Redakcija časopisa “Život” prva u regiji, ako ne i u Europi, objavila je predstavljanje suvremene arapske književnosti iz Sirije.

Broj “Života” za rujna posvećen je 55. Sarajevskim danima poezije. Predstavljena je ugledna švicarska pjesnikinja Ilma Rakusa, ovogodišnja dobitnica nagrade Bosanski stećak, a sudionici Dana poezije su predstavljeni dvojezično, na našem i na njemačkom jeziku. Predstavljena je i suvremenu austrijsku književnost.

(FENA) G.P.