FENA Novost: Miličević: Općine u kojima je SzP su već četiri godine pod blokadom Vlade RS-a

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-14 15:35:00

Miličević: Općine u kojima je SzP su već četiri godine pod blokadom Vlade RS-a

BANJA LUKA, 14. novembra (FENA) – Načelnik Općine Teslić i predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević tvrdi da su gradonačelnici i načelnici iz Saveza za promjene još od 2012. godine pod blokadom od Vlade RS-a.

Kaže da je najnovija “prijetnja” predsjednika RS-a Milorada Dodika, da Vlada RS-a neće pomagati općine u kojima nije pobijedio SNSD, te da članovi Vlade neće imati nikakvu komunikaciju s rukovodstvima tih lokalnih zajednica, samo legalizacija onog s čim se oni na lokalnim nivou bore već četiri godine.

– Nažalost, navikli smo da budemo općine drugog ili trećeg reda – naveo je Miličević ističući da ne želi prihvatiti da njegova ili bilo koja druga općina u kojoj je na vlasti Savez za promjene budu “pusta ostrva na nivou RS”, jer moraju biti ravnopravno tretirani.

Kao primjer blokade koju provodi Vlada RS-a prema tim lokalnim zajednicama naveo je neprihvatanje niza projekata, a kao najnovije je izdvojio i pravno nasilje nad općinom Teslić, jer je Vlada RS-a pokrenula inicijativu da im “oduzme 51 hiljadu metara kvadratnih poslovne zone Borje”, iako je u vlasništvu te općine.

U Savezu za promjene su danas istakli da je Dodikova “prijetnja” crta ispod koje neće ići i stoga s njim prekidaju svu vrstu komunikacije i saradnje i borit će se protiv takvih “fašističkih ideja” koje je iznio.

Najavili su i da će održati sastanak sa svim načelnicima u kojima je pobijedila opozicija u RS-u da bi vidjeli kako će se postaviti prema Vladi.

(FENA) M.L.