FENA Novost: Konferencija za novinare povodom centralne aktivnosti Sajma srednjih škola

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-14 10:00:28

Konferencija za novinare povodom centralne aktivnosti Sajma srednjih škola

MOSTAR, 14. novembra (FENA) – Konferencija za novinare povodom obilježavanja centralne aktivnosti projekta „Sajam srednjih škola – Mostovi prijateljstva 2016“ bit će održana 15. novembra u 12 sati u zgradi Vlade FBiH.

‘Sajam srednjih škola – Mostovi prijateljstva 2016’ je projekt koji se realizuje već šestu godinu za redom, a implementiraju ga Vijeće mladih Grada Mostara, Grad Mostar, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Pedagoški zavod, Zavod za školstvo te OSCE, uz podršku Američke Ambasade u Sarajevu.

Radi se o Projektu koji se priprema i realizuje tokom cijele godine, a završni dio Projekta se realizuje u sklopu obilježavanja Međunarodne sedmice tolerancije.

Osnovni ciljevi Sajma su: promovisanje suživota, suradnje i komunikacije u gradu Mostaru i šire, zajedničko predstavljanje srednjih škola odnosno ponude Grada Mostara kada je u pitanju srednjoškolsko obrazovanje te realizacija i predstavljanje zajedničkih aktivnosti mješovitih timova sastavljenih od profesora i učenika srednjih škola koje obrazuju učenike za srodna zanimanja, a po jezično različitim nastavnim planovima i programima.

Centralna aktivnost je sajamski dan, koji će se održati 15. novembra u kongresnoj dvorani u Zgradi Vlade Federacije BiH, gdje će se sve srednje škole s područja Grada Mostara (19 javnih i 3 privatne), predstaviti s informacijama o školskim zanimanjima, projektima i vannastavnim aktivnostima, koristeći štandove predviđene za tu svrhu.

Učenici završnih razreda mostarskih osnovnih škola, u pratnji nastavnika, taj dan će posjetiti štandove srednjih škola te se informisati o ponudi Grada Mostara kada je u pitanju srednje obrazovanje, saopćeno je iz Vijeća mladih Grada Mostara.

 

 

(FENA) G.P.