FENA Novost: Fena sutra pokreće testni video servis

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-13 13:02:24

Fena sutra pokreće testni video servis

SARAJEVO, 13.studenoga (FENA) – Federalna novinska agencija (FENA) od sutra uvodi testni video servis koji će biti dostupan našim pretplatnicima i svim posjetiteljima stranice www.fena.ba.

Cijeneći značaj Reformske agende i posebno dijela koji se tiče povećanja stope zaposlenosti u Federaciji BiH odlučili smo prve video priloge uraditi upravo na tu temu. Koristeći podatke referentnih federalnih institucija poput Porezne uprave, Federalnog zavoda za zapošljavanje i kantonalnih zavoda pripremili smo video priloge u kojima su predstavljeni trendovi zapošljavanja uz precizne podatke o smanjenju broja nezaposlenih.

Kroz seriju priloga pratimo i provedbu Uredbe o prvom zapošljavanju i samozapošljavanju, a sve u cilju predstavljanja načina zapošljavanja u ovom bh. entitetu. Posjetili smo četiri industrijske zone Federacije i razgovarali sa uposlenicima firmi koje su proteklih godinu i pol dana zaposlile više od 100 radnika.

Fena je vodeća novinska agencija u Bosni i Hercegovini koja svakodnevno prati sve važnije događaje u zemlji i inozemstvu te objavljuje vijesti na službenim jezicima u BiH i engleskom jeziku.

Uz vijesti iz politike, ekonomije, kulture, zabave i sporta, Fena nudi i bogat foto servis te najave događaja i servisne informacije. Zahvaljujući suradnji s novinskim agencijama u inozemstvu i dopisničkoj mreži u BiH Fena pokriva više događaja nego ijedan drugi medij u BiH.

Testno uvođenje video servisa dio je širih aktivnosti Fene na unaprjeđenju svoje ponude, koje uključuju i aktivnije prisustvo na društvenim mrežama, širenje dopisničke mreže i povećanje broja i kvalitete vijesti.

 

(FENA) D.J.