FENA Novost: U BiH sutra sunčano uz umjerenu oblačnost

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-12 14:06:33

U BiH sutra sunčano uz umjerenu oblačnost

SARAJEVO, 12. novembra (FENA) – U većem dijelu Bosne i Hercegovine sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U jutarnjima satima sa mrazom, po kotlinama Bosne sa maglom i niskom naoblakom, a poslijepodne i u večernjim satima postepeni porast naoblake sa zapada.

U ranim jutarnjim satima slab snijeg je moguć u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar, slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature kretat će se od -5 do 1, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 9 do 14  stepeni.

U Sarajevu će jutro biti pretežno oblačno. Tokom dana sunčanije, uz postepeno naoblačenje krajem dana i u večernjim satima. U ranim jutarnjim satima je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura iznosit će oko -2, a dnevna oko 3  stepena.

Danas je u BiH bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom a na planinama i na sjeverozapadu Bosne sa snijegom. Do kraja dana i u večernjim satima u nizinama Bosne sa snijegom.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -4,  Bihać 2, Goražde, Prijedor i Sanski Most 3,  Banja Luka i Ivan-sedlo 4,  Bugojno i Gradačac 5,  Doboj, Livno, Sokolac i Tuzla 6,  Sarajevo i Zenica 8, Bijeljina 9, Trebinje i Zvornik 10,
Srebrenica 11 i Mostar 12, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) F.F.