FENA Novost: U BiH sutra kiša, susnježica i snijeg

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-11 13:47:39

U BiH sutra kiša, susnježica i snijeg

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) – U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, na planinama sa susnježicom i snijegom. Tokom dana, postupnim padom temperatura zraka kiša će i u nižim predjelima prelazit u susnježicu i snijeg.

Intenzivnije padavine očekuju se u južnim i jugoistočnim područjima, a na planinama se očekuje i porast snježnog pokrivača. U večernjim satima postupno smanjenje oblačnosti sa zapada i juga i prema istoku zemlje.

Vjetar u Bosni bit će umjeren do pojačan sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini i jugozapadnim dijelovima umjereno do pojačano jugo. Temperatura zraka uglavnom će se kretati između 3 i 10, na jugu BiH od 8 do 12 stupnjeva. Tokom dana, postupan pad temperatura zraka.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Tokom dana, padom temperature kiša će postupno prelazit u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura izosit će oko 3, a najviša dnevna oko 7 stupnjeva.

Danas je u BiH bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je registrovana u južnim i jugozapadnim djelovima.  
 
Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -2 stupnja,  Kupres 5,  Zenica 6,  Bugojno, Ivan-sedlo i Sokolac 7,  Jajce 8,  Goražde i Prijedor 9,  Drvar, Livno i Sanski Most 10,  Banja Luka, Bihać, Sarajevo i Čapljina 11,  Bijeljina, Doboj, Gradačac, Mostar i Trebinje 12,  Srebrenica i Zvornik 13, Stolac i Tuzla 14 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M.L.