FENA Novost: U BiH danas umjereno do pretežno oblačno

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-11 10:36:26

U BiH danas umjereno do pretežno oblačno

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) – U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana kiša se očekuje u ponegdje u Krajini, zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini.

Slabije padavine u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Krajem dana i tokom večeri u Hercegovini je moguća i grmljavina. Više padavina bit će u noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine. Prijepodne južnog i jugoistočnog smjera. Poslijepodne vjetar u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni smjer.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 6 i 12, na jugu zemlje do 15 stupnjeva.

Prijepodne u BiH je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 10.00 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Bugojno 1, Drvar 2, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Zenica 3, Sokolac 4, Banja Luka, Doboj, Ivan Sedlo i Zvornik 5, Goražde, Sarajevo i Tuzla 6, Livno 8, Bihać, Gradačac, Mostar i Trebinje 10 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E.F.